2014. október 12., vasárnap

Rizs mikrohullámúban

Soha nem ragad össze, nem lesz száraz, és nem fő szét.
hozzávalók / 4 adag

  • 1 bögre rizs (2,5 dl-es bögre)
  • 5 dl víz
  • 0.5 teáskanál ételízesítő
  • 1 teáskanál olaj

elkészítés

  1. Lemossuk a rizst, és egy mikrós tálba rakjuk.
  2. 2 bögre vizet  öntünk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk, hozzátesszü az olajat is, és összekeverjük.
  3. A  tálat lefedve, 10 percig pihentetjük.
  4. A mikrónkat beállitjuk 800 W teljesítményre, 10 percig főzzük.
  5. 5 percig pihentetjük
  6. 5 percig főzzük.
  7. Tará! És kész.
Lehet hozzá borsót, egyebet tenni. Még az elején szoktam, fagyasztottat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése