2015. október 12., hétfő

Almás-zabos brownie

almás-zabos brownie (2)

Almás-zabos brownie
Hozzávalók:
  • 200 g vaj
  • 200 g étcsokoládé
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 4 ek. kakaópor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 25 dkg alma (megtisztítva)
A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk.
Amíg a vaj és csoki olvad, az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, ekkor mérünk ki belőle 25 dkg-ot. Apró, kb. félcentis kockákra vágjuk.
A zabpelyhet késes darálóban kicsit megdaráljuk, éppen csak annyira, hogy valamivel kisebbek legyenek benne a darabok, de azért ne legyen még nagyon lisztes. Hozzákeverjük a kakaóport és a lisztet.
Az egész tojásokat habbá verjük, addig, amíg az egész habos állagú és fehéres színű lesz, ehhez kb. 5 percre van szükség.
A tojáshabhoz hozzákeverjük a cukrot, géppel jól elkeverjük, majd a csokis keveréket, végül a zabpehely-kakaópor-liszt keveréket.
Sütőpapírozott tepsibe simítjuk, rádobáljuk az almát úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson, és 180°C-os sütőben kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük – puha lesz ugyan a tésztája, de onnan tudjuk hogy kész, hogy már nem ragad annyira a tűhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése