2015. október 9., péntek

Sajttal-szalonnával sült burgonya


Hozzávalók

  • 8-10 nagyobb burgonya
  • 30 dkg baconszalonna
  • 30 dkg sajt (cheddar vagy trappista)
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • só, bors
  • snidling

Elkészítés

A burgonyákat mossuk meg alaposan, vágjuk ketté és vájjuk ki a közepüket. A bacont aprítsuk fel és szórjuk a burgonyába. Sütőben 160 fokon nagyjából fél óra alatt süssük meg. Közben a tojást verjük fel, adjuk hozzá a tejfölt, a lereszelt sajtot, a felaprított snidlinget, a sót és a borsot. Az egészet kanalazzuk rá a burgonyákra, majd tegyük vissza a sütőbe, 180 fokon 10 perc alatt süssük készre. A végén, ha kedvünk tartja, még egy kis sajtot és snidlinget is szórhatunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése