2015. október 2., péntek

Olaszos csirkés egytál

Hozzávalók

  • 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • fél csésze fehér bor
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 csésze koktélparadicsom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 szem fekete olajbogyó
  • 3 tk kapribogyó
  • 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A megtisztított csirkemellet sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat és pirítsuk meg a hús mindkét oldalát. Ekkor vegyük ki a húst és tegyük félre. A serpenyőbe ekkor öntsünk bele negyed csésze bort, tegyük bele a felaprított hagymát. 5-6 percig főzzük, majd adjuk hozzá a félbevágott paradicsomot és a paradicsompürét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük el jól, majd öntsük hozzá a maradék bort. Fedjük le és 8-10 perc alatt főzzük össze, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá az olívabogyót, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát. Pár percig még főzzük, majd tegyük bele a korábban félretett húst. 10 percig lefedve főzzük és rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése