2018. január 21., vasárnap

Hamis csirkenuggets csicsriborsóból



Valljuk be, nincs túl sok olyan étel, amiért minden gyerek rajong. A csirkefalatkák (alias "chicken nuggets") azonban biztosan egy közülük. A csicseriborsó ezzel szemben valószínűleg nem tartozik ebbe a halmazba, pedig rengeteg rostot, ásványi anyagot (vasat, magnéziumot, cinket) és vitamint (B1, B6, E, karotin) tartalmaz. Na de ki mondta, hogy ne trükközhetnél egy kicsit? Készítsd el ezeket a csicseriborsót rejtő hamis csirkefalatkákat, és meglátod, életed értelme pont úgy fogja bekebelezni mindet, mintha csak a kedvenc ételét szolgáltad volna fel!
Hozzávalók (4 főre):
  • 1 csicseriborsó konzerv lecsepegtetve
  • fél hagyma
  • negyed csésze friss aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 csésze zsemlemorzsa
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben villával vagy krumplitörővel pürésítsd a lecsepegtetett csicseriborsót. Helyezd bele a hagymát, petrezselymet és fokhagymát a konyhai robotgépbe, majd pürésítsd ezt is.
A hagymás pépet keverd az összetört csicseriborsóhoz, majd egy külön edényben mixeld össze a következőket: tojás, kömény, só, bors, citromlé, sütőpor, olívaolaj. Végül ezt is keverd hozzá a hagymás-csicseris péphez, és lassan szórd bele a zsemlemorzsát. De csak annyit, hogy egy nem túl ragacsos masszát kapj.
Formázz kis csirkefalatka formákat a tésztából.
Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és közepes lángon süsd ki őket, míg szépen meg nem pirulnak mindkét oldalukon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése