2018. január 15., hétfő
Hamis pacalleves
350 g csirkemell
1 babérlevél
2-3 lestyán ág
4 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyem
kb. 50 g zellergumó
1 ek olívaolaj
200 ml tejföl
2 tojássárgája
lestyánecet
só
bors
elkészítés
A csirkemellet 1 l sós vízben 2 gerezd fokhagymával, babérlevéllel és a lestyánnal, kb. 30 perc alatt megfőzzük.
A megtisztított zöldségeket finomra reszeljük.
Az olajon a zöldségeket a maradék áttört fokhagymával kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Közben adogassunk hozzá egy kis vizet.
A húst vékony csíkokra vágjuk.
A levest a megpárolt zöldségekre szűrjük, hozzáadjuk a húst is. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.
A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel és kevés forró levessel, végül a leveshez keverjük.
Lestyánecettel ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése