2018. január 31., szerda

Mogyorós whoopie

 

Hozzávalók:

 
150 g török mogyoró aprítva
 
50 g teljes őrlésű tönköly liszt
 
50 g olvasztott vaj
 
75 ml olaj
 
110 ml mandula tej ( Én az Alpró márkát használom)
 
45 g keserű kakaópor ( jó minőségű holland kakaó)
 
2 tk. vanília kivonat
 
0,5 tk. szódabikarbóna
 
0,5 tk. sütőpor
 
1 csipet só
 
5 ek. eritrit
 
1 tojás
 

Krém:

 
125 g mascarpone
 
125 g natúr sajtkrém 
 
1 ek. vbanília kivonat
 
2 ek. eritrit
 
 

Elkészítése:

 
 
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
 
Keverőtálba tesszük az olajat, az olvasztott vajat, majd a török mogyoró darát és jól elkeverjük.
 
Ráütjük a tojást, és hozzá tesszük a többi adalékot is. A legvégén, amikor mindent összedolgoztunk a tálban, akkor szitáljuk rá a lisztet és így kapjuk meg a massza állagú tésztát amire szükségünk van.
 
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és egy teáskanál segítségével kis halmokat rakunk rá egymástól kb. 5 cm távolságban. Erre azért van szükség, mert a sütés közben megfolyik, terebélyesedik a tészta, majd megemelkedik és így lesznek minipiskóta tallérok.
 
10-15 percig sütjük őket. A sütőből kivéve nem piszkáljuk, hagyjuk kihűlni őket akkor lesznek megfelelő keménységűek.
 
Elkészítjük a habot és a kihűlt tallérokat összeragasztjuk vele.
 
Tálaljuk őket hidegen!
 
Tárolásuk hűtőszekrényben.
 
Másnap fogyasztva még finomabb! :)
 
Az egész szénhidrát tartalma: 40 g ch

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése