2018. január 19., péntek

Korhelysaláta






1 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt virsli
2 db burgonya (megfőzve)
1 nagy db lila hagyma
270 g tejföl
1 ek  mustár
3 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint



A krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk.
A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy könnyebben tudjuk kezelni.
A virsliket 2 percig főzzük, majd karikára vágjuk, és a kockázott krumplival meg a szeletekre vágott lila hagymával együtt a káposztához adjuk.
A tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót és a borsot összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük még.
Leöntjük vele a salátát, jól összeforgatjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjene

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése