2015. január 9., péntek

Almás palacsinta fahéjas almaszószban



A reszelt alma a palacsinta tésztába keverve csoda jó! Vastagabb, dundibb palacsintákat süss! Ha lehet, kisebb méretű serpenyőben süsd ki őket, így egy normál méretű lapos tányéron a fahéjas almaszószban tudod majd őket tálalni.
Hozzávalók:
1 kg jonagold alma
2 tojás
2 dl+1,5 dl tej
ásványvíz szükség szerint
30 dkg liszt
1 evőkanál barnacukor
1 citrom reszelt héja
fahéj
½ főzős vanília puding
olaj a sütéshez



Elkészítés:

Az almát megmossuk, megtörölgetjük.

A tojásból, a lisztből, 2 dl tejből a szükséges ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Belereszelünk két közepes almát is. A reszelt citromhéj felét is beletesszük. A palacsinta tésztát félórát pihentetjük.

A többi almát kettévágjuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöt felkockázzuk. Annyi vízben, hogy ellepje, odatesszük főni az almát. Barnacukorral, fahéjjal és reszelt citromhéj másik felével ízesítjük. Ha az alma megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Másfél dl hideg tejet összekeverünk ½ főzős vanília pudingporral, és besűrítjük vele az almaszószt.

Egy kis serpenyőben a szokásosnál kisebb méretű palacsintákat sütünk.

Az almás palacsintákat frissen, a finom fahéjas almaszószban tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése