2015. január 25., vasárnap




Hozzávalók a tésztához: 6 tojás sárgája, 12 evőkanál cukor, 18 evőkanál olaj / kb. 120 gr. /, 18 evőkanál tej / kb. 120 gr. /, 12 evőkanál liszt / kb. 16 dkg. /, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só.


Mielőtt a tésztát kikevernénk, érdemes a tálat lemérni üresen, mert a masszát majd pontosan el kell feleznünk. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Alaposan, simára keverjük a masszát. Kivajazunk és liszttel meghintünk egy kb. 20X30 cm-es tepsit és a fele mennyiségű masszát belesimítjuk. 175 C-on, kb. 10 perc alatt elősütjük benne a tésztát. Közben elkészítjük a tölteléket.


Töltelék: 1/2 kg tehéntúró, 6 tojás fehérje, 3 kanál búza dara, 10 dkg cukor, 1 Bio citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor, csipet só.

A túrót kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat és a búzadarát. A tojások fehérjét, csipet sóval kemény habbá verjük és lazán a túróhoz keverjük. Ezután a tölteléket rásimítjuk az elősütött tésztára, majd a túrós töltelékre ráöntjük a másik fele folyékony tésztát. Kanállal elkenegetjük a süti tetejét. Visszatesszük a sütőbe és 150-160 C-on tovább sütjük addig, míg a teteje is szépen megpirul. Ha nagyon sülne a süti teteje, akkor alufóliával letakarjuk és úgy sütjük tovább. A végén tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e a sütemény. Kihűtjük, majd felkockázzuk és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése