2014. december 17., szerda

Bejglitorta



Hozzávalók:
18 cm átmérőjű kerek, csatos formához
Elkészítési idő: 90 perc
A mákos réteghez:
• 10 dkg darált mák
• 5 dkg eritrit
• 2 ek cukormentes baracklekvár
• 10 dkg finomra reszelt alma
• ½ narancs kifacsart leve
• ½ tk őrölt fahéj
• ½ citrom reszelt héja
• 2 ek kókusztej
• 2 tojás
A diós réteghez:
• 15 dkg darált dió
• 5 dkg eritrit
• ½ kk őrölt fahéj
• 1 csipet vaníliaőrlemény
• ½ narancs reszelt héja
• 3 ek narancslé
• 2 ek kókusztej
• 2 tojás
Az összeállításhoz:
• 4 tojásfehérje
• 1 csipet só
• 1 tk kókuszzsír
A tálaláshoz: • 2 ek cukormentes baracklekvár
• 10 dkg paleo-étcsokoládé
• 1 ek Paleolaj
• pár szem dióbél
A mákos és a diós réteghez egy-egy edényben a hozzávalókat összedolgozzuk. Ezután 4 tojásfehérjét 1 csipet sóval felverünk kemény habnak, és fele-fele arányban a diós, illetve a mákos masszához keverjük. A tortaformát kikenjük kókuszzsírral, és felváltva beleöntjük/kanalazzuk a mákos és a diós tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Fontos, hogy ne száradjon ki. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e már, és ha igen, akkor azonnal vegyük ki a sütőből. Teljesen hűtsük ki, majd kenjük meg baracklekvárral. A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg az olajjal, és csurgassuk a sütemény tetejére. Dióbéllel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése