2014. december 21., vasárnap

Nutella


Hozzávalók:

15 dkg tisztított törökmogyoró
5 dkg tisztított mandula
20 dkg 70%-os diabetikus étcsokoládé
12 dkg diabetikus tejcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor
3 ek. olaj



Elkészítése:

Egy serpenyőben pirítsuk illatosra a mogyorót és a mandulát, hagyjuk kihűlni.Egy aprítógépben (például amit botmixerekhez szoktak adni) 2 evőkanál olaj kíséretében a mogyorót és a mandulát krémállagúra daráljuk. Akkor az igazi, amikor már nem szemcsés, hanem selymes. (Ezt az elején még elég nehéz elhinni, de tényleg eljön ez az állapot, kitartás!)A csokoládékat a maradék olajjal megolvasztjuk (lehetőleg vízfürdő felett), hozzászitáljuk a kakaóport, és a mogyorós masszával együtt simára keverjük.Hűvös helyre tesszük, de NEM hűtőbe!


10 dkg cukormentes házi nutellában 27,25 g szénhidrát van, de egy palacsintába kenhető adagban (2 dkg)  csak 5,45 g ch van. :-)


Tippek:

Semleges ízű olajat használjunk, ebben az esetben pl. az extra szűz olívaolaj kevésbé szerencsés választás.Ha az ízlésednek nem elég édes, tehetsz hozzá nyírfacukrot, de mindenképp porcukor formában, különben nem fog ilyenkor már feloldódni rendesen, és ropoghat a fogad alatt.Érdemes jó minőségű csokoládét választani, még ha drágább is.Természetesen nem diabetikus csokival is működik a recept, de ott is törekedjünk a minőségre.Kösd át egy szép szalaggal és vidd ajándékként vendégségbe.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése