2014. december 8., hétfő

Gyümölcsös mézes likőr

A hozzávalók között fellelhető piros gyümölcsös méz receptje

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 3-4 dl vodka
  • 4 evőkanál piros gyümölcsös méz 
shutterstock 36105793

Elkészítés:

  1. A tejet felteszem forrni.
  2. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. 
  3. Ha a tej felforrt, hagyom, hogy kihűljön, majd hozzáöntöm a tejszínt. 
  4. A tejes-tejszínes keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadom a tojássárgás cukorhoz. 
  5. Ízesítem a rummal és a vodkával, majd a gyümölcsös mézet is belekeverem, természetesen a gyümölcsdarabok nélkül. 
  6. Üvegpalackba öntöm és hűtőben tárolom 1-2 hétig, ha a tejet rendesen felforraltam, addig eláll. Az üveget minden nap felrázom egy kicsit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése