A hozzávalók között fellelhető piros gyümölcsös méz receptje
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 5 tojássárgája
- 40 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum
- 3-4 dl vodka
- 4 evőkanál piros gyümölcsös méz
Elkészítés:
- A tejet felteszem forrni.
- A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem.
- Ha a tej felforrt, hagyom, hogy kihűljön, majd hozzáöntöm a tejszínt.
- A tejes-tejszínes keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadom a tojássárgás cukorhoz.
- Ízesítem a rummal és a vodkával, majd a gyümölcsös mézet is belekeverem, természetesen a gyümölcsdarabok nélkül.
- Üvegpalackba öntöm és hűtőben tárolom 1-2 hétig, ha a tejet rendesen felforraltam, addig eláll. Az üveget minden nap felrázom egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése