A
püspökkenyérbe mehet még citrom- vagy narancshéj, és szinte bármilyen aszalt
gyümölcs, esetleg mirelit meggy. A lényeg, hogy legyen gazdagon ízesített, és a
csokoládé egész biztosan nagyon jót tesz neki!
Hozzávalók:
Kb. 25×10 cm-es
hosszúkás formához
Elkészítési idő: 90
perc
• 6 tojás
• 1 érett banán
• 1 csipet só
• 1 tk glutén-
és foszfátmentes sütőpor
• 8 dkg eritrit
• 3 ek Paleolaj
+ a kenéshez
• 10 dkg
hámozott, őrölt mandula
• 10 dkg apróra
vágott étcsokoládé
• 20 dkg
kénezetlen aszalt barack, apróra vágva
Kb. 25×10
cm-es hosszúkás formához
|
A
tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukhoz hozzátesszük a pépesített banánt, a
sót, a sütőport, az eritritet és a 3 evőkanál olajat. Az egészet simára
keverjük. Tiszta habverővel kemény habbá verjük a fehérjét. A hab felét a
tojássárgájás keverékhez adjuk, óvatosan beleforgatjuk a mandulát, az
étcsokoládét és a barackot, majd a maradék fehérjehabot is.
Vékonyan kiolajozott szilikonformába öntjük (ha csak fémformánk van,
akkor sütőpapírral kibéleljük), és nagyjából 150 fokon 70 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e; ha nem, akkor alufóliával
letakarva még tovább sütjük. Amennyiben sütés közben túl gyorsan pirul a
teteje, akkor már eleve le lehet takarni fóliával. A formából óvatosan
kiborítjuk, hűtőrácson kihűtjük. Csak teljesen kihűtve szeleteljük és tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése