2014. december 17., szerda

Paleo adventi gyümölcskenyér


A püspökkenyérbe mehet még citrom- vagy narancshéj, és szinte bármilyen aszalt gyümölcs, esetleg mirelit meggy. A lényeg, hogy legyen gazdagon ízesített, és a csokoládé egész biztosan nagyon jót tesz neki!
Hozzávalók:
Kb. 25×10 cm-es hosszúkás formához
Elkészítési idő: 90 perc
• 6 tojás
• 1 érett banán
• 1 csipet só
• 1 tk glutén- és foszfátmentes sütőpor
• 8 dkg eritrit
• 3 ek Paleolaj + a kenéshez
• 10 dkg hámozott, őrölt mandula
• 10 dkg apróra vágott étcsokoládé
• 20 dkg kénezetlen aszalt barack, apróra vágva
 Kb. 25×10 cm-es hosszúkás formához
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukhoz hozzátesszük a pépesített banánt, a sót, a sütőport, az eritritet és a 3 evőkanál olajat. Az egészet simára keverjük. Tiszta habverővel kemény habbá verjük a fehérjét. A hab felét a tojássárgájás keverékhez adjuk, óvatosan beleforgatjuk a mandulát, az étcsokoládét és a barackot, majd a maradék fehérjehabot is.
Vékonyan kiolajozott szilikonformába öntjük (ha csak fémformánk van, akkor sütőpapírral kibéleljük), és nagyjából 150 fokon 70 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e; ha nem, akkor alufóliával letakarva még tovább sütjük. Amennyiben sütés közben túl gyorsan pirul a teteje, akkor már eleve le lehet takarni fóliával. A formából óvatosan kiborítjuk, hűtőrácson kihűtjük. Csak teljesen kihűtve szeleteljük és tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése