2014. december 17., szerda

Paleo mézeskalács



Legjobb, ha jó minőségű mézet használunk a tésztához, de ha valaki ezt nem szeretné, akkor számos egyéb opció közül választhat: kókuszcukor, inulin és stevia, fügecukor (almából kivont fruktózszirup), datolyaszirup, natúr szilvaszirup.

Hozzávalók:
Kb. 25-30 darabhoz
Elkészítési idő: 40 perc

• 1 adag gesztenyéskifli-tészta
10 dkg darált dió
15 dkg gesztenyeliszt
10 dkg zsiradék
10 dkg eritrit
rum aroma
pici só
1 tojás
a forgatáshoz eritrit

• + 3 ek. (6 dkg) méz
• 1 tk őrölt fahéj
• ½ tk őrölt gyömbér
• ½ tk őrölt szegfűszeg
• ¼ tk őrölt szegfűbors
• ¼ tk frissen reszelt szerecsendió
• 10 dkg turmixolt sütőtök
• 1 tk víz
• 2 tojássárga

tésztához hozzáadjuk a mézet, az összes fűszert, valamint a sütőtököt, és alaposan összegyúrjuk. Két réteg sütőpapír között vékonyra kinyújtjuk, és különböző formákat vágunk ki belőle. Sütőpapírral kibélelt lapos tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A sütési idő vége előtt pár perccel egy kis vízzel kikevert tojássárgájával lekenjük, hogy a teteje szép fényes legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése