2018. szeptember 15., szombat

Narancsos kakukkfüves sertéskaraj

hozzávalók 4 adag

  • 2 ek olívaolaj
  • 40 dkg sertés rövidkaraj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 narancsból nyert narancslé (kb. 1 deci)
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 1 szál kakukkfű
  1. A karajszeleteket sózzuk és borsozzuk.
  2. Az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és oldalanként 5-8 perc alatt kisütjük benne a karajszeleteket. Akkor jó, ha a villát vagy hústűt beleszúrva nem jön belőle rózsaszín folyadék, de még nem száraz.
  3. Kivesszük a húst, és melegen tartjuk.
  4. A visszamaradt pecsenyelébe öntjük a fehérbort és a narancs kifacsart levét. Beleszórjuk a kakukkfüvet. Kis lángon 10-15 percig forraljuk, míg a lé kicsit besűrűsödik és besötétedik.
  5. A hússzeleteket a végén visszatesszük 1-2 percre, hogy teljesen átmelegedjenek, majd a tetejükön 1-1 szelet naranccsal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése