Narancsos kakukkfüves sertéskaraj
hozzávalók / 4 adag
- 2 ek olívaolaj
- 40 dkg sertés rövidkaraj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 narancsból nyert narancslé (kb. 1 deci)
- 1 dl fehérbor (száraz)
- 1 szál kakukkfű
- A karajszeleteket sózzuk és borsozzuk.
- Az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és oldalanként 5-8 perc alatt kisütjük benne a karajszeleteket. Akkor jó, ha a villát vagy hústűt beleszúrva nem jön belőle rózsaszín folyadék, de még nem száraz.
- Kivesszük a húst, és melegen tartjuk.
- A visszamaradt pecsenyelébe öntjük a fehérbort és a narancs kifacsart levét. Beleszórjuk a kakukkfüvet. Kis lángon 10-15 percig forraljuk, míg a lé kicsit besűrűsödik és besötétedik.
- A hússzeleteket a végén visszatesszük 1-2 percre, hogy teljesen átmelegedjenek, majd a tetejükön 1-1 szelet naranccsal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése