2018. szeptember 18., kedd

Spenótos kétsajtos rakott padlizsán

hozzávalók 6 adag

  • 1 nagy db padlizsán
  • só ízlés szerint
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 ek vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán sajt

elkészítés

  1. A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget.
  2. Egy kis lábosban felhevítünk három evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot, majd 5 perc alatt készre főzzük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított fokhagymát. Rádobjuk a lemosott-lecsepegtetett spenótot, sózzuk-borsozzuk, és egy-két perc alatt megpároljuk.
  4. A padlizsánszeletekről konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet. Serpenyőben egy kanál olajat hevítünk, és több adagban megpirítjuk a karikák mindkét oldalát úgy, hogy kényelmesen elférjenek a szeletek. Ezt lehet sütőben is sütni, ugye?
  5. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, és elkezdjük a rétegezést. Alulra jön egy sor padlizsánszelet, ezekre egy-egy kanál paradicsomszósz és párolt spenót, majd egy-egy szelet mozzarella. Ezt megismételjük még kétszer, annyi különbséggel, hogy a második réteg sajt reszelt parmezán lesz, a tetejére pedig mozzarella és parmezán is kerül.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, amíg a teteje jól meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése