Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
hozzávalók / 6 adag
- 1 nagy db padlizsán
- só ízlés szerint
- 4 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 dl passzírozott paradicsom
- bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 1 ek vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg spenót
- 15 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán sajt
elkészítés
- A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget.
- Egy kis lábosban felhevítünk három evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot, majd 5 perc alatt készre főzzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított fokhagymát. Rádobjuk a lemosott-lecsepegtetett spenótot, sózzuk-borsozzuk, és egy-két perc alatt megpároljuk.
- A padlizsánszeletekről konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet. Serpenyőben egy kanál olajat hevítünk, és több adagban megpirítjuk a karikák mindkét oldalát úgy, hogy kényelmesen elférjenek a szeletek. Ezt lehet sütőben is sütni, ugye?
- Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, és elkezdjük a rétegezést. Alulra jön egy sor padlizsánszelet, ezekre egy-egy kanál paradicsomszósz és párolt spenót, majd egy-egy szelet mozzarella. Ezt megismételjük még kétszer, annyi különbséggel, hogy a második réteg sajt reszelt parmezán lesz, a tetejére pedig mozzarella és parmezán is kerül.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, amíg a teteje jól meg nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése