2014. július 26., szombat

Cseresznyés, levendulás tejespite

Hozzávalók: (20×20-as formához)cserlevtejpite_6350
12,5 dkg liszt
3 tojás
2dl tej
1 dl zsíros tejszín
10 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1/2 kk só
1 tk levendulavirág
30 dkg cseresznye
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk (a gémkapcsos módszert is leteszteltem ezzel; kis mennyiségnél jól működik) és a cukorból két kanálnyival összeforgatjuk, majd félretesszük.
A többi ugyanaz, mint az epres verziónál:
A maradék cukrot a tojásokkal, sóval, vaníliával laza habbá verjük és beleszitáljuk a lisztet, majd apránként, keverés közben adagoljuk a tejszín+tej keverékét, míg sima de kissé sűrűbb palacsintatészta állagot kapunk. A sütőformát alaposan kivajazzuk, majd elrendezgetjük benne a gyümölcsöt és ráöntjük a tésztát, szép egyenletesen. Én a levendulát a tetejére szórtam, de talán érdemesebb a tésztába belekeverni, hogy megfelelően érvényesüljön.
180°-os sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük, míg a teteje kissé aranybarnás és szilárdnak tűnő nem lesz. Langyosan, porcukorral meghintve tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése