2014. július 17., csütörtök

Nyári sajtos saláta veganézzel


Mit főzzek ma vacsira? Egészségeset!

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához:
  • ½ kígyóuborka kockákra vágva
  • 3 közepes paradicsom kockákra vágva
  • 15 dkg trappista sajt kockákra vágva
  • 1 kis csokor apróra vágott snidling
  • 1 fejes saláta kisebb darabokra tépve
  • ½ fej radicchio saláta kisebb darabokra tépve
A veganézhez:
  • 1,5 dl víz
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 gyűszűnyi száraz fehérbor
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál méz vagy 1-2 csepp Stevia
  • 1 csipet őrölt kurkuma
  • 1 csipet fehér bors
Elkészítése:
A veganézhez a vizet felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. Habverővel gyorsan belekeverjük a rizslisztet, és folyamatos kevergetés mellett 2-3 percre még visszatesszük a tűzre. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd jó alaposan elkeverjük az olajjal, a tejföllel és végül a többi hozzávalóval is. A saláta alapanyagait egy tálban összekeverjük, és meglocsoljuk a veganézzel. A tetejére ízlés szerint még bármilyen csírát is tehetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése