Mentás-uborkás jégkrém
Hozzávalók (4-6 személyre):
600 g friss uborka
125 g joghurt
1 dl tej
100 g nyírfacukor
friss menta levelek
Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk, és robotgéppel vagy kézi mixerrel elpépesítjük. Ha több mentát teszünk bele, még frissebb, és hűsítőbb lesz az íze. Miután a joghurtos krémet felosztottuk apró adagokra, tegyük őket a jégkrémformába (vagy a poharakba), fedjük le a tetejét egy darab fóliával, és a faspatulákat ezeken szúrjuk keresztül, hogy a lágy krémben a helyükön maradjanak. Ezután pár órára helyezzük a fagyasztóba, majd miután megkeményedtek, szedjük ki a poharakból és élvezzük a hűsítő ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése