2014. július 16., szerda

Csokoládé, ami nem hizlal

Az alaprecept

1. verzió: kókuszzsír + keserű kakaópor + eritrit

2. verzió (kevésbé zsíros): keserű kakaópor + eritrit + Cocomas + nagyon kevés kókuszzsír

A szép ebben az, hogy a zsír szénhidrátok kíséretében hizlal, itt viszont erről szó sem lehet!
Az alapanyagok nem feltétlenül a legolcsóbbak, viszont olyan kevés kell belőlük egy adag finom csokoládé bekeveréséhez, hogy sokkal kevesebbe kerül, mintha boltban vennéd meg!

Nagyon egyszerű a dolgod:

az alapanyagokból keverd ki a kívánt keménységű csokoládét. Ha egészen sűrűre kevered, akkor fél kiskanálnyi adagokat a tenyeredben gömbölyűvé formázhatsz. A közepébe akár 1-1 törökmogyorót is nyomhatsz vagy bármit, amit megkívánsz.
A képen látható hiperfinom csokoládé golyókat darált mákba forgattam és apróra vágott aszalt sárgabarack és mazsola szemeket szurkáltam beléjük.
Gyakran azonban nem teszekbele semmit, pusztán önmagában élvezem a finom, keserű csokoládét, amit mostantól soha többé nem szándékozom boltban, méregdrágán, adalékanyagokkal és cukorral együtt vásárolni!
Az eritrit cukoralkohol, édessége a cukorénak kb. 80%-a. 0 kalória. A Cocomas 100% kókuszkrém. Mindkettő bio boltban kapható. Érdemes jól körülnézni, mert hatalmas árkülönbségek tapasztalhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése