2014. július 26., szombat

Spanyol sült tészta

A bevonathoz

  • 110 gramm kristálycukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

A tésztához

  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 250 ml víz
  • kevés só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 150 g búzaliszt

A bevonathoz való cukrot keverjük össze a fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kisebb lábasban tegyük fel főni a vizet a cukorral, étolajjal és sóval. Mikor elkezd forrni, keverjük hozzá a lisztet is, addig, míg egy labdává össze nem áll a tészta. Egy másik, szélesebb lábosban melegítsünk fel étolajat 180 fokra. Egy csillagcsöves nyomózsákba töltsük bele a tésztát, majd nyomjunk kb. 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba. Ollóval vágjuk el a végét. Süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek. Miután lecsöpögtek és kicsit  kihűltek, forgassuk bele őket a már korábban elkészített fahéjas cukorba. Csoki, vagy vaníliaszósszal, esetleg porcukorral is fogyaszthatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése