13 dkg rizsliszt
5 dl kókusztej
(nálam a híg,
papírdobozos verzió!)
7 dkg nyírfacukor
(nálam picit több volt)
2 nagy tojás
1/2 vaníliarúd
15-20 dkg málna
+ csipet só (nálam)
+ 1 ek kókuszolaj
5 dl kókusztej
(nálam a híg,
papírdobozos verzió!)
7 dkg nyírfacukor
(nálam picit több volt)
2 nagy tojás
1/2 vaníliarúd
15-20 dkg málna
+ csipet só (nálam)
+ 1 ek kókuszolaj
A tojásokat kikeverjük a cukorral, hígítjuk a tej egy részével, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat, fűszereket és csomómentesre keverjük. Végül a maradék tejjel folyósra higítjuk.
Én az edényemet kikentem kókuszolajjal, az eredeti recept szerint sütőpapírral béleljük (talán úgy szebben tudtam volna kiszedni az edényből, de féltem, hogy nagyon beleragad).
Én az edényemet kikentem kókuszolajjal, az eredeti recept szerint sütőpapírral béleljük (talán úgy szebben tudtam volna kiszedni az edényből, de féltem, hogy nagyon beleragad).
A sütőtál aljában szétosztjuk a megmosott, lecsepegtetett málnaszemeket majd ráöntjük a tojásos keveréket.
170°-ra előmelegített sütőben, pontosan 40 perc kell neki, hogy megfelelő állagúra dermedjen.
170°-ra előmelegített sütőben, pontosan 40 perc kell neki, hogy megfelelő állagúra dermedjen.
Teljesen kihülve szeletelhető.
Engem leginkább egy sült (tömörebb) pudingra emlékeztete az állaga.
Engem leginkább egy sült (tömörebb) pudingra emlékeztete az állaga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése