2014. november 6., csütörtök

Almás-zabpelyhes muffin




Hozzávalók:
12 darabhoz:
2 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál simaliszt
5-6 evőkanál zabpehely
1 teáskanál sütőpor
2 kisebb alma pucolva, szeletelve

Elkészítés: A tojásokat keverd habosra a cukrokkal és a fahéjjal. Add hozzá a vajat, az előre elvegyített száraz hozzávalókat, és az almaszeleteket. Keverd össze, majd az így kapott masszát kanalazd a muffin formába. 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sül. A tetejét is díszítheted friss almával, vagy megszórhatod fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése