2014. november 22., szombat

Céklakrémleves pirított mandulával




Hozzávalók:
2 nagy céklagumó
1 közepes burgonya
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 dl főzőtejszín

bors
1 mokkáskanál római kömény
2 dkg mandulaforgács
Elkészítés:

A céklát és a burgonyát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát. 1-2 perc múlva belerakjuk a felkockázott burgonyát és céklát.

10 percig sűrűn kavargatva együtt dinszteljük őket. Felöntjük 1 liter hideg vízzel. Sózzuk, 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a római köményt. Csakis római köményt használjunk, a hagyományos kömény nem illik ebbe az íz világba.

Fedőt teszünk az edényre, és puhára főzzük a zöldségeket.

Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük.

Belekeverjük a tejszínt, s ha kell, még ízesíthetjük a fűszerekkel. 1-2 percre még visszatesszük a tűzre.

Száraz serpenyőben picit megpirítjuk a mandulát.

A céklakrémlevest tányérba merjük. Pirított mandulával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése