2014. november 22., szombat

Birsalma krémleves





Hozzávalók:
5 szép nagy birsalma
1 evőkanál barna cukor
2 dl tej
½ csomag főzős vanília puding
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
8-10 fél dió
Elkészítés:

A birsalmát alaposan megmossuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje, odatesszük főni.

Barna cukorral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Ha a gyümölcs megpuhult, botmixerrel pürésítjük.

A tejet kikeverjük a pudingporral, és besűrítjük vele a levest. Ha kihűlt a birsalma krémleves, száraz serpenyőben megpirított dióval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése