2014. november 7., péntek

Pórés tojás céklapürével





Hozzávalók:
2 db tojás
10 dkg póréhagyma
1 kávéskanál olaj
10 dkg főtt burgonya
20 dkg céklasaláta lecsepegtetve
tormakrém, őrölt bors, só, 1-2 evőkanál kávétejszín (1-2 kis dobozka) - ízlés szerint

Elkészítés:
Főzd meg a burgonyát . A céklát csepegtesd le, vágd össze és keverd ki kevés tormakrémmel, tejszínnel. Add hozzá a megfőtt burgonyához, ízesítsd, majd törd át burgonyatörővel. Szeleteld vékonyra a póréhagymát, majd kevés olajon párold meg. Add hozzá a habosra vert, enyhén sózott, borsozott tojásokat és egy serpenyőben süsd meg. Ízlésesen rendezd tányérra a céklapürét és tedd mellé a pórés tojást. Melegen fogyaszd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése