2014. november 12., szerda

Krátersüti

Kráter süti

Hozzávalók:
A pudinghoz
: 2 csomag vaníliás puding, 9 dl tej, 6 evőkanál cukor

A tésztához: 5 tojás, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor,1 dl tej, 1 dl olaj, 25 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor

A mázhoz: 2 kis pohár tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).

Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk az 1 dl tejet, az 1 dl olajat, majd a lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan kráteres.

Megjegyzés :Ne nagy kanállal, hanem kis kávéskanállal szaggassuk a pudingot a masszába, mert akkor nem lesz nagy a súlya és nem fog lesüllyedni az aljára.
A tejfölös mázat sütés elött is rá lehet tenni a sütire.
24 * 32 cm-es tepsi, alacsony hőfokon ( kb. 160 - 170 fokon ), kb. 35 - 40 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése