2014. november 12., szerda

Diótorta Paleo




hozzávalók / 6 adag
20 dkg dió (darált)
5 dkg mandula (szeletelt)
15 dkg meggy (fagyasztott vagy friss))
1 citromból nyert citromhéj
1 tk szódabikarbóna
8 dkg xilit
8 dkg vaj
4 db tojás


elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral, vajjal.
A darált diót összekeverjük a szódabikarbónával és a reszelt citrom héjával, a fele szeletelt mandulával, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
A meggyet felengedjük (ha fagyasztott volt, a frisset kimagozzuk), és a diós masszához keverjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a diós krémbe.
Papírral bélelt sütőformába öntjük, a tetejére rászórjuk a maradék mandulát, és 170 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

sütési hőfok: 170°C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése