2015. április 5., vasárnap

Almacsipsz



Egy almából kb. 12-15 szelet jön ki. Ha megvan, szórjuk meg finoman a szeleteket fahéjjal és mehet a sütőbe, ha több tálcán sülnek a szeletek, akkor légkeveréssel érdemes.

90-100 fokon 1 óráig lehet sütni, 50 percig az egyik oldal, 10 percig a másik oldal. Nem baj, ha kicsit puhának tűnik a kivételkor, mire kihűl, ropogós lesz.

Tárolás: szigorúan jól zárható dobozban, mert magába szívja a levegő nedvességét, és 1-2 nap alatt visszapuhul.

Az almacsutkát nem kell kidobni, mert lehet belőle almaecet (a magok miatt kicsit kesernyés lesz, de ettől pikáns); csirkébe lehet tömködni, és szuperül ízesíti sütés közben; avokádó, mangó, banán mellé téve gyorsítja az érést; virágcserépbe, ládába szúrva gyorsítja a kihajtást meg a virágzást pl. hibiszkusznál, de biztos másnál is

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése