2015. április 8., szerda
Mézes-mustáros pácban érlelt tofu tojásos rizzsel
Hozzávalók:
1 doboz (30 dkg) tofu
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kanál méz
2 kanál balzsamecet
1 kanál mustár
2 kanál sötét szójaszósz
4 kanál mogyoróolaj
4 kanál olívaolaj
só
szecsuáni bors
kömény
rizs
2 tojás
Elkészítés:
A tofut kockára vágjuk, a répákat kis csíkokra. A hagymákat felkockázzuk. A mézből, a balzsamecetből, a mustárból, a szójaszószból, az olajakból és a fűszerekből a hagymával páclét készítünk. Ebbe tesszük egy éjszakára a tofut és a répákat.
Másnap felteszünk főni rizst, közben serpenyőben megsütjük a tofut a páclé nélkül. Amikor a rizs elkészült, hozzáadjuk a tofut, összekeverjük. Erre ráöntjük a páclét, és összemelegítjük. Közben két tojást felverünk és a tofus rizsre öntjük. Jól összesütjük. Melegen kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése