2015. április 21., kedd

Pite alaptészta



Hozzávalók 6 minipite formához:
350 g sima liszt
225 g vaj
1 kk só
3 kk cukor
3-4 ek jéghideg víz


A tészta összes hozzávalóját előre behűtöm. A vajat felkockázom, és tányéron a mélyhűtőbe teszem. A lisztet is, és a késes robotgépet is a fagyasztóba teszem egy fél órára. Mikor kiveszem, egy pohárba öntök egy kevés vizet, és beledobok két jégkockát, hogy az is jó hideg legyen, innen kanalazom majd a robotgép táljába. Gyorsan összedolgozom a tésztát a géppel, majd kanalanként épp csak annyi vizet adok hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ha ti is pici formában sütitek a pitéket, akkor most osszátok hat részre, és egyenként formázzátok gömbbé, így tegyétek a hűtőbe 30 percre.
Ha egy nagy pitét készítetek, akkor maradhat egyben.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A pihentetett tésztát kinyújtom, majd a piteformákba teszem, és kibélelem a tészta tetejét sütőpapírral. Sütőgolyóval vagy lencsével öntöm tele a formákat, és a sütőbe tolom 15 percre. Kiszedem a sütőből, és kiborítom a sütőgyöngyöket a papírral együtt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése