2015. április 9., csütörtök

Zöldparadicsom csatni

1 ½ kg teljesen zöld paradicsom
1 kg fanyar alma
2 csésze mazsola,
1 1/2 csésze kockára vágott hagyma
2 teáskanál finomra darált fokhagyma
2 csésze világos barna cukor
1 csésze kristálycukor
2 teáskanál asztali só
1 1/2 csésze almaecet, plusz egy kicsit több, ha szükséges
3-4 evőkanál finomra darált friss gyömbér, ízlés szerint
1 1/2 evőkanál mustármag
2 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál finomra aprított friss, erős piros paprika, vagy 1/2 teáskanál szárított pirospaprika-pehely, vagy 1/4 teáskanál őrölt csípős piros Cayenne-bors


A megmosott zöld paradicsomot és az almákat felkockázzuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, beletesszük a cukrot, és a barna cukrot (a barna cukor helyett használhatunk mézet is) sózzuk, hozzáadjuk az ecetet. A fűszereket ledaráljuk, és azt is belekeverjük. Hozzáadjuk a durvára vágott mazsolát, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ez az idő 3-40 perc. Közben kavarjuk, hogy a cukor miatt le ne égjen. Kellemes édes-savanyú csípős ízesítőt kapunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése