2016. március 19., szombat

Almarózsa



Almarózsának neveztem el ezeket a cuki kis süteményeket, amikhez egy csomag leveles tészta, három darab alma, baracklekvár, fahéj, édesítő vagy cukor és némi citromlé szükséges. A kis rózsácskákat pedig muffin sütőbe fogjuk belehelyezni, nekem ebből a mennyiségből kilenc szép rózsám lett. 
Első lépésként kivájjuk az alma maghéját és szép vékony szeletekre szeljük egy éles kés segítségével. Próbáljátok meg olyan vékonyra vágni, amennyire csak sikerül, de azért az ujjaitokra vigyázzatok!
Ezt követően belehelyezzük a felszeletelt almákat egy öblös tálba, felengedjük vízzel, csurgatunk bele némi citromlevet és a mikróban 4-5 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha szépen hajlik, ha mozgatod.
A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtjuk és három csíkot vágunk belőle. Egy csomagban három tésztalap található, így jött ki nekem a kilenc rózsa a végére. Ha viszont ügyesebb vagy nálam és a tésztát még vékonyabbra tudod nyújtani, akkor akár 12 sütit is tudsz ekkora mennyiségből készíteni. A csíkokat megkenjük baracklekvárral, én az anyukám által készített cukor és tartósítószermentes házi lekvárt választottam. Az almaszeleteket a csík felső felére helyezzük és megszórjuk fahéjjal, az alját pedig ráhajtjuk.
Óvatosan feltekerjük, mint egy csigaházat és beletesszük a kivajazott muffin sütőbe. Kis kezek szorgos segítségével még gyorsabban elkészülhetünk. :)
Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Célszerű akkor kiszedni a muffin sütőből, amikor kihűlt, így biztosan nem fog szétesni. A tetejére porcukrot vagy finomra őrölt édesítőszert szórjunk.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése