Hozzávalók:
450 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg reszelt cheddar sajt
1 tojás
3-3,5 dl író (joghurt és víz keverékével helyettesíthető)
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a reszelt sajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a villával felvert tojást, és lassan adagolva hozzágyúrjuk az írót. Az író a joghurt és víz keveréke 2/3 joghurt és 1/3 víz arányban. Jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk. Ha ragad, még adhatunk hozzá lisztet, de igazából nem kell sokáig gyúrni.
A kenyeret jénai edénybe helyezzük, tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük (a jénai tetejét szintén, majd ráhelyezzük). 45-50 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
450 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 teáskanál só
1 teáskanál barna cukor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg reszelt cheddar sajt
1 tojás
3-3,5 dl író (joghurt és víz keverékével helyettesíthető)
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a reszelt sajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a villával felvert tojást, és lassan adagolva hozzágyúrjuk az írót. Az író a joghurt és víz keveréke 2/3 joghurt és 1/3 víz arányban. Jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk. Ha ragad, még adhatunk hozzá lisztet, de igazából nem kell sokáig gyúrni.
A kenyeret jénai edénybe helyezzük, tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük (a jénai tetejét szintén, majd ráhelyezzük). 45-50 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése