Hozzávalók:
1 bögre köles
3-4 bögre rizstej
1 bögre nádcukor vagy xilit
3 ek kókuszolaj
1-2 tk kurkuma
1 bio citrom leve és héja
1 dl növényi joghurt
vaníliarúd
fél bögre mazsola
csipet himalaya só
1 tk fahéj
3-4 bögre rizstej
1 bögre nádcukor vagy xilit
3 ek kókuszolaj
1-2 tk kurkuma
1 bio citrom leve és héja
1 dl növényi joghurt
vaníliarúd
fél bögre mazsola
csipet himalaya só
1 tk fahéj
Így készítsd el:
1. Egy fazékba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval, kurkumával és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Kb. 20 perc.
2. Levesszük a tűzről, összekeverjük, majd lefedjük újra, és még 10 percig hagyjuk párolódni, de már nem a tűzön.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és héját, összedolgozzuk, majd ha langyosra hűlt, egy sűrű lukú anyagba (géz) tekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőbe tesszük.
4.Tálalás előtt ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
1. Egy fazékba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval, kurkumával és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Kb. 20 perc.
2. Levesszük a tűzről, összekeverjük, majd lefedjük újra, és még 10 percig hagyjuk párolódni, de már nem a tűzön.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és héját, összedolgozzuk, majd ha langyosra hűlt, egy sűrű lukú anyagba (géz) tekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőbe tesszük.
4.Tálalás előtt ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése