2016. március 19., szombat

Sárgatúró kölesből



Hozzávalók:
1 bögre köles
3-4 bögre rizstej
1 bögre nádcukor vagy xilit
3 ek kókuszolaj
1-2 tk kurkuma
1 bio citrom leve és héja
1 dl növényi joghurt
vaníliarúd
fél bögre mazsola
csipet himalaya só
1 tk fahéj
Így készítsd el:
1. Egy fazékba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval, kurkumával és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, míg a köles ki nem fordul. Kb. 20 perc.
2. Levesszük a tűzről, összekeverjük, majd lefedjük újra, és még 10 percig hagyjuk párolódni, de már nem a tűzön.
3. Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és héját, összedolgozzuk, majd ha langyosra hűlt, egy sűrű lukú anyagba (géz) tekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőbe tesszük.
4.Tálalás előtt ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése