2016. március 6., vasárnap

Diós zabpelyhes gofri


1 db tojás
40 g margarin
30 g cukor
150 ml tej
80 g liszt
1 teáskanál sütőpor
25 g zabpehely
25 g dió (darált)

A diót és a zabpelyhet ledaráljuk és összekeverjük, a tojásokat kettéválasztjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint és a cukrot és kikeverjük, majd beleöntjük a zabtejet és elkeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és az egészet a tojás sárgájás keverékhez keverjük.
Beleöntjük a darált zabpehely és dió keverékét és elkeverjük.
Utolsóként óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjehabot.
Gofrisütőbe öntjük és megsütjük.
Lekvárral kenjük meg és étcsokoládét reszelünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése