2016. március 19., szombat

Cukkinikenyér




Hozzávalók:
Száraz hozzávalók:
50 g natúr tejsavófehérje
120 g zabpehely: 60 g zabpehelylisztből és 60 g apró szemű zabpehelyből
30 g lenmag enyhén darálva
1 csapott tk szódabikarbóna
2 ek búzasikér

Nedves hozzávalók:
1 egész tojás (L-es)
2 tojásfehérje (L-es)
150 g zsírszegény krémtúró (a krémes fajta, fontos!)
150 g reszelt cukkini
Elkészítés:
A száraz hozzávalók közül először a lenmagot törd egy kicsit össze aprítógépben, majd szép lassan add hozzá a többit is.
Ha jól összekeveredett a lisztnek való alapunk, add hozzá a tojásokat és a túrót.
Hagyd, hogy a géped jól összedolgozza a masszát, végül add hozzá a kinyomkodott cukkinit is.
Ha úgy érzed, szükséges még egy kis nedvesség a tésztádhoz, önts bele a cukkini kinyomkodott levéből, ha pedig úgy tűnik, túl híg lett, adj hozzá plusz zablisztet.
A tészta akkor jó, ha nagyon sűrű, de már nem száraz, nem darabolódik, de nem is annyira híg, hogy folyjon. (Olyan, mint egy túl sűrű palacsinta tészta.)
Öntsd szilikonos sütőformába, és süsd nagyjából 180 fokon 40 percig.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe nem maradt-e nyers.
Ha elkészült (nem ragad már rá a tűre a közepéből sem a tészta), konyharuhába csomagolva várd meg, míg kihűl! Semmiképp ne kezdd el felszelni előbb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése