Alapanyagok:
- 50 dkg búzakenyérliszt (BL 80)
- 3 dl tejsavó
- 20 g élesztő
- 1 tk só
- 1 mk cukor
A savó felét összekeverem két evőkanál liszttel, a cukorral és az élesztővel, majd langyos helyen fél órát hagyom állni, hogy pöfögő kovász keletkezzen belőle.
Ezután egy nagy tálba szórom a lisztet, hozzáadom a kovászt és a maradék savót, elkezdem gyúrni, majd legvégül beleteszem a sót is. Sima, ruganyos tésztát dagasztot belőle (legalább 15 perc), majd egy órát kelesztem. Átgyúrom, majd egy jénai aljára fektetem a veknit. enyhén megfröcskölöm vízzel, ezután ráborítom a jénai mélyebb részét. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, ezután leveszem a tetejét, és még 10 percig sütöm. Még forrón lekenem vízzel, így szép cserepes lesz a héja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése