hozzávalók / 1 adag
- 0.25 bögre zabpehely (vagy quinoa)
- 120 ml víz
- 1 közepes db cukkini
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 0.5 kávéskanál fahéj
- 2 ek erythritol
- 100 g málna
- 5 g diabetikus csokoládé
elkészítés
- A zabpelyhet alacsony tűzön, kétszer annyi vízben feltesszük főni.
- Közben egy konyhai robotgépben összeaprítjuk finomra a cukkinit.
- Ahogy kezd megdagadni a zabpehely, hozzáadjuk a kakaót, fűszereket és az erytritolt, majd a cukkinit is.
- Amikor már megfelelő a zabkása állaga (kb. 10-15 perc), akkor beleszórjuk a málnát (mirelit is megfelelő).
- Forrón tálaljuk, málnaszemekkel és egy-két kocka diabetikus csokival, ami a forró zabkásán megolvad :)
- költség: 250 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése