2016. szeptember 18., vasárnap

Zablepény

A zab nagy előnye, hogy tele van fitoösztrogénnel, valamint csökkenti a koleszterinszintet, és védi a szívet.

Előkészítési idő: 15 perc,Sütési idő: 30 perc + a hűtés
Hozzávalók 24 darabhoz:
Olívaolaj a kenéshez
450 g zabliszt, plusz valamennyi a szóráshoz
1 tk tengeri só
1 tk szódabikarbóna
115 g vaj, felolvasztva
175 ml meleg víz


Előkészítés:
A sütőt melegítsd elő 150 fokra, és vékonyan kenj meg két sütőlapot olívaolajjal. Egy tálban keverd össze a zablisztet, a sót és a szódabikarbónát. Keverd bele az olvasztott vajat és annyi vizet, hogy összedolgozva kemény tésztát kapj. 
Zabliszttel meghintett gyúródeszkán a tésztát gyors mozdulatokkal gyúrd simára, majd oszd 6 egyenlő részre. Mindegyik darabból gyúrj egy-egy 5 mm vastag, 20 cm átmérőjű korongot, vágd negyedekre, rázd le róluk a rájuk tapadt lisztet, és tedd át őket az előkészített sütőlapokra. A lapokat told be a sütőbe 30 percre, amíg keményre és ropogósra nem sülnek. Rácsra téve hagyd kihűlni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése