2016. szeptember 27., kedd

Paradicsomos padlizsánragu

A padlizsánraguhoz: 1 nagyobb padlizsán
                                  só, bors
                                  kevés olaj
                                  1 kis fej hagyma
                                  3 gerezd fokhagyma
                                  3-4 hámozott paradicsom/1 hámozott paradicsom konzerv
                                  2 babérlevél
                                  oregánó
                                  1 dl fehérbor

1. A hagymát és a fokhagymát megpucolom. A hagymát kockákra vágom és az olajon megfonnyasztom. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát.
2. A padlizsánt kockákra vágom, a hagymás alaphoz adom. Kevergetve párolom. Hozzáadom a bort, hagyom felforrni. 
3. A padlizsánraguhoz adom a hámozott paradicsomot, sózom, borsozom, beleteszem a fűszereket és készre főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése