2016. szeptember 21., szerda

Lekváros mascarponés linzer


Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg hideg margarin (darabolva)

fél üveg lekvár (tetszőleges ízű)

2 db tojás
25 dkg mascarpone
5 dkg barna cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy közepes méretű tepsit. A lisztet keverjük össze a kétféle cukorral és a sóval, morzsoljuk el benne a margarint, minél finomabbra, majd a morzsát szórjuk a tepsibe és egyenletesen nyomkodjuk bele. Süssük kb. 10 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek. Miközben sül, a mascarpone-t, a kétféle cukrot és a tojásokat keverjük habosra. Miután letelt a 10 perc, a sütit vegyük ki a sütőből, és először kenjük meg jó alaposan a lekvárral, majd a mascarpone-s krémmel. Tegyük vissza a sütőbe és süssük még 10-15 percig, amíg a tetején kicsit megszilárdul a krém. Miután megsült, kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése