2016. szeptember 16., péntek

Sajtos muffin




hozzávalók / 4 adag


A tésztához
240 g finomliszt
1 ek sütőpor
1 kk só
90 g edami sajt (reszelt)
1.7 dl tej
1 db tojás
1 ek mustár
1 kk dijoni mustár
50 g vaj (megolvasztva)
1 ek köménymag (egész!)

A formák előkészítéséhez
3 ek vaj

elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot.
Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az olvasztott vajat és a mustárokat úgyszintén, majd pár mozdulattal összevegyítjük a tálban lévő összes hozzávalót.
A tésztát kivajazott, vagy papírkapszlikkal bélelt (standard, 12-es) muffinforma mélyedéseibe igazságosan elosztjuk.
Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a sajtos muffinokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése