2016. szeptember 25., vasárnap

Sütőtökös muffin


Sütőtökös muffin hozzávalók:
150 g liszt
35 g cukor
2 tk. sütőpor
1,5 tk. őrölt fahéj
1/4 tk. őrölt gyömbér
Fél tk. őrölt szerecsendió
Fél tk. só
1 csomag vaníliás cukor
1 tubus (150 vagy 170 g) cukrozott sűrített tej
265 g (vagy 2,5 dl) sütőtök püré
1 tojás
6 dkg vaj (+ egy kevés a formák kivajazásához)


Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és olvaszd fel a vajat.
Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: szitáld bele a lisztet, add hozzá a cukrot, sütőport, őrölt fahéjat, őrölt gyömbért, őrölt szerecsendiót, sót és a vaníliás cukrot.
Nyomd bele egy másik tálba a sűrített tejet, add hozzá a sütőtök pürét és a tojást. Keverd jól el őket.
Öntsd a sütőtökös krémet a lisztes keverékhez, és keverd jól el.
Add hozzá az olvasztott vajat, és ezzel is keverd el.
Öntsd a tésztát a jól kivajazott muffin formákba. Én nem használtam hozzá muffin papírt, nem is szükséges, de ha szeretnéd, nyugodtan tegyél a formákba. Ebből a mennyiségből ha 12 muffint készítesz, akkor kb. félig, talán egy kicsit tovább tudod megtölteni a formákat.
Tedd be a muffinokat a sütőbe és süsd 25 percig.

Ha szeretnél olyan szép krémsajtos krémet rá, mit amilyet a fényképre csináltam, akkor ez egyszerű. Habosíts fel 6 dkg szobahőmérsékletű vajat, adj hozzá 110 g natúr krémsajtot, egy csomag vaníliás cukrot és szitálj bele 225 g porcukrot. Habverővel 2-3 percig keverd, amíg jó habos nem lesz. Fél órára tedd hűtőbe, és utánanyomózsákkal nyomj díszeket a muffinokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése