2016. szeptember 14., szerda

Varsányi túróslepény


Hozzávalók a tésztájához

1 kg liszt, 10 dkg vaj, 4 db tojás sárgája, 10 dkg cukor, l dl tej, 7 dkg élesztő, csipet só.
A tetejére

50 dkg túró, 20 dkg főtt, áttört burgonya, 4 tojás sárgája, 20 dkg cukor, őrölt fahéj.
Elkészítése

A 4 tojás sárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a 10 dkg langyos vajat, a pici sót és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, vajazott tepsibe tesszük. Két tepsivel lesz belőle. Egyszerre csak a fele tölteléket készítjük el. A túrót összekeverjük a tojás sárgával, az áttört burgonyával és a kristálycukorral, majd a tésztára helyezzük és meghintjük fahéjjal. Előmelegített forró sütőbe tesszük és lassú tűzön alaposan átsütjük. A maradék tésztából készíthetünk lekváros buktát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése