2016. szeptember 14., szerda

Hagymás-tejfölös lepény


Hozzávalók a tésztájához

50 dkg kenyérliszt, 1 evőkanál szárított élesztő, 1 kávéskanál só, 3,5-4 dl langyos víz.
A tetejére

20 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 5 dl tejföl.
Elkészítése

A tésztát megdagasztjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta, addig a húsos szalonnát felkockázzuk. Kisütjük a zsírját, a pörcöt félretesszük. A megmaradt zsírban megpároljuk a félfőre karikázott hagymát, vigyázva, hogy ne piruljon meg, hiszen még a sütőben is sülni fog. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kihúzogatjuk a sütőlapon és 200 fokra előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Rákenjük a tejfölt a tetejére, elosztjuk rajta a megpárolt hagymát, és megszórjuk a szalonnapörccel. Ezt követően visszatesszük sülni még néhány percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése