2016. szeptember 23., péntek
Sütőtökös sós pite
A sütőtök hamar megsül, ha apróbb kockákra vágjuk. Igaz, kicsit kemény dió a felvágás, de ha először szeletekre vágjuk, majd azt kockázzuk, nem is olyan nagy kihívás. Édeskés ízét jól ellensúlyozhatjuk egy kis sós baconnel és olajbogyóval, valamint sajttal. Mi most kecskesajtot használtunk hozzá, de aki nem szereti vagy másra vágyik, nyugodtan készítse fetával, juhtúróval, gorgonzolával vagy más krémsajttal.
Sütőtökös pite baconnel és kecskesajttal
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
40 dkg sütőtök
15 dkg natúr sajtkrém
15 dkg kecskesajt
4 szelet bacon
maréknyi olajbogyó
bazsalikom
só, bors
Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát apróra felkockázzuk.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, kibélelünk vele egy piteformát. A sajtkrémet enyhén sózzuk, borsozzuk, finomra vágott bazsalikomot adunk hozzá, kikeverjük, majd a leveles tésztát megkenjük vele. Rászórjuk a felkockázott sütőtököt, az olajbogyót, majd kirakjuk a kis darabokra vágott kecskesajttal és baconnel.
A pitét 200 fokra melegített sütőbe toljuk, és kb. 25–30 perc alatt megsütjük. Salátával, felnőtteknek egy pohár fehérborral kínáljuk, vendégvárónak is tökéletes!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése