2016. szeptember 18., vasárnap

Zabkenyér



Hozzávalók: 1 tojás

1 dl víz

1 mokkáskanál só

1 evőkanál joghurt -elmaradhat

1 teáskanál olívaolaj

fél mokkáskanál szódbikarbóna

kb. 12 evőkanál zabpehelyliszt

 
A tojást a vízzel és a joghurttal habverővel kikavartam, a többi hozzávalóval és annyi zabpehelyliszttel kevertem ki, hogy nokedlisűrűségű legyen. Egészségesebbé tehető ha a zabpehelylisztet lenmagliszttel helyettesítjük. Egy sütőpapírral bélelt, olívaolajjal kikent formába raktam és kb. 40 perc alatt megsütöttem, közepes hőfokon. Az enyém 30 percet sült, de legközelebb, biztosan tovább sütöm, bár a tűpróba során úgy gondoltam, hogy már megsült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése