2016. október 5., szerda

Bab tál



Hozzávalók: 25 dkg szárazbab, 25 dkg fodros tészta, 6 dl tejföl, 1 db csülök, 10 dkg füstölt tarja, zsemlemorzsa, 5 tojás, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, őrölt bors, majoránna, só, pirospaprika.


Annyi vízben, amennyi ellepi megfőzzük a csülköt. Kivesszük, s amikor kihűlt kicsontozzuk és felszeleteljük. A főzőlében babérlevéllel, kevés borssal megfőzzük a babot. Közben szokásos módon kifőzzük a tésztát, majd leöblítve hagyjuk kihűlni. Amikor mindez megfőtt, a tésztát, a főtt, leszűrt babot és 5 deci (egy egész tojással kikevert, sózott, majoránnával és piros paprikával ízesített) tejfölt összekeverjük. A vajjal kikent tűzálló tálba egy réteget simítunk ebből a keverékből. Karikára vágott hagymával, a szeletelt csülökkel és füstölt hússal betakarjuk. Az újabb réteg babos tésztára a karikára vágott kemény tojás jön. Az egészet beterítjük a maradék keverékünkkel. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd egy deci tejföllel meglocsoljuk. Forró sütőben készre sütjük, és kockára vágva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése